Mike Baal - CV
Mike Baal
Over mijReportagesTeksten CV Contact

MikeMijn cv

Uiteenlopende werkervaring Behalve verslaggever en tekstschrijver was ik docent in het middelbaar onderwijs. Daarnaast gaf ik jarenlang aidsvoorlichting opuiteenlopende locaties door mensen daar aan te spreken.
Mijn afstudeerrichting aan de universiteit is Gezondheidsvoorlichting en Opvoeding. Daardoor heb ik ook onderzoekservaring en een duidelijke visie op wetenschap.


Download cv Een WORD-versie van mijn krijgt u hier.
Mijn telefoonnummer of dat van referenten geef ik graag via e-mail: mike.baal@gmail.com.


Werkgebieden
* radio en tv
* onderwijs
* webredacteur
* tekstschrijver
* gezondheidsvoorlichting


Radio- en tv-journalistiek
AT5 Nieuws
Samen met de liefste AT5-receptioniste op de plaatSinds augustus 2009 werkte ik een kwartaal bij AT5 Nieuws, dé Amsterdamse stadsomroep. De redactie produceert eens per dag een lang journaal en houdt de Amsterdammers up-to-date via teletekst, internet en DAGtv. Ik maakte reportages en deed voorbereidend werk voor andere verslaggevers.Radio 10 Nieuws

Klik op de foto voor de website van Radio10In november 2006 vertrok ik naar Suriname om er te werken bij de STVS (zie verder) en Radio 10, een van de best beluisterde muziek- en nieuwszenders in Suriname. Ik was er nieuwsverslaggever en redacteur. Zie www.radio10.sr 
STVS, Halfacht Journaal

In Suriname werkte ik van november 2006 tot februari 2007 bij het STVS-nieuws. Leuke collega's en zeer uiteenlopende nieuwsitems geproduceerd zoals over het grensconflict met Guyana, de melkboerendemonstratie en het 150-jarig bestaan grensplaats Albina. Kijk op mijn reportages-pagina.


NOS Journaal
Voordat ik naar Suriname ging, kreeg ik een stagemaand (september-oktober 2007) aangeboden van de NOS om bekend te raken met het bedrijf en de werkwijze van het journaal. 


Freelance bijdrage voor Radio Hoyer Curacao
Reportage over lekkende huizen van arme bejaarden achter het eilandsparlement versus gedeputeerde Volkshuisvesting (januari 2006). 


Freelance radioverslaggever
Reportage Roze Zaterdag in Nijmegen, op zoek naar allochtone homo's in de optocht en homoseksualiteit in land van afkomst.
Beluister het ruwe materiaal op Reportage Roze Zaterdag 2005


Freelance radioverslaggever Wereldomroep
Uiteenlopende bijdragen gemaakt in Suriname, Nederland en op Curacao sinds oktober 2003 tot november 2005. Kijk op mijn reportages-pagina.


Radio Tamara
Tussen februari 2002 en februari 2004 werkte ik voor Radio Tamara als redacteur-verslaggever en deed ik webredactie van het nieuws. Tamara is een Surinaams radiostation dat in Noord-Holland en Almere dagelijks via de kabel te beluisteren was. Nu alleen via internet.
Ik werd betaald voor 32 uur per week.


IKON
Bij IKON-tv liep ik stage bij het toenmalige actualiteitenprogramma Periode: Het Andere Gezicht i.v.m. opleiding Radio- en TV-journalistiek (zie eerder).


Tekstschrijver
Zetterijpost, klik op de foto om de gehele pagina te zien in PDF-programma ROC van Amsterdam
Als communicatiemedewerker schreef ik achtergrondartikelen voor diverse publicaties.  
VMBO-ers beter voorbereiden | Spijbelaars uit bed gebeld | Bart wil eigen stelbedrijf | Volop aandacht voor herstelprogramma | Meer inbreng ouders gewenst

Obsession MagazineAuteur artikel Obsession Magazine
Voor Obsession Magazine (sept. 2009) een portret van Ashna Phoelsingh, Vakvrouw moet hard werken om te overleven. Ashna is anchor van het halfachtjournaal in Suriname.

Auteur tijdschriftartikel SER-Bulletin
In de maandelijkse uitgave van de Sociaal Economische Raad (SER) een reportage over een vergelijkbare SER in Suriname (mei 2004). Aan een kopie van het kopij voor deze website wordt gewerkt.  


Webredacteur
Radio Tamara
Tussen februari 2002 en februari 2004 werkte ik voor Radio Tamara als redacteur-verslaggever en deed ik webredactie van het nieuws. Tamara is een Surinaams radiostation dat in Noord-Holland en Almere dagelijks via de kabel te beluisteren was. Nu alleen via internet.
Ik werd betaald voor 32 uur per week.


Surinaamse spreukenkalender

Srananodokalender.com bouwde ik in de eerste helft van 2006. Website opgehevenvanwege andere bedrijfsdoelen eigenaar.


Stichting StadsSpelen
Uiteenlopend redactiewerk voor www.stadsspelen.nl vanaf mei 2005 tot eind van dat jaar.Onderwijs
Leraar Nederlands, Veenlanden College
Aan mavo-, havo-, vwo-leerlingen van de onderbouw gaf ik tot begin februari Nederlands. Bijzonder interessante tijd, waarin ik veel leerde over het voor de klas staan en uiteraard ook het vak zelf (augustus 2008 - februari 2009).


Docent stage- en beroepsvaardigheden, ROC van Amsterdam
Leerlingen van de vestiging in Zuidoost voorbereiden op hun stage en stagevoortgang bespreken plus ondersteunende werkzaamheden Stagebureau (mei-augustus 2008). 


Overig

Tussen september en december 2007 werkte ik in diverse onderwijsondersteunende functies bij Hogeschool InHolland in Amsterdam Zuid en Hoofddorp.


Gezondheidsvoorlichting
AIDS-voorlichter GGD

Vanaf 1994 tot aan 2000 was ik als student communicatiewetenschap aidsvoorlichter bij de GGD Nijmegen.In uitgaansgelegenheden veilig vrijen promoten.


Scriptie communicatie bij onveilige seks
Als afstudeerproject schreef ik een scriptie over communicatie bij jonge homoseksuele mannen in situaties waarin ze onveilige seks hadden gehad. Het was een kwalitatief onderzoek.


E-mail mike.baal@gmail.com

Terug naar Top

2004 - Copyright - Site by Keyzer